26.02.2017 14:41

Goede generale voor Vitesse tegen Eagles

Ricky van Wolfswinkel schiet vanuit een corner raak tegen Go Ahead Eagles. De Vitesse-aanvaller viert zijn elfde treffer met aanvoerder Guram Kashia (r.). (26-02-2017)

In aanloop naar de halve finale in de KNVB beker is Vitesse makkelijk overeind gebleven tegen Go Ahead Eagles: 1-3. Ricky van Wolfswinkel, Navarone Foor en Milot Rashica scoorden. Door de overwinning is Vitesse gestegen naar de zevende plaats. Go Ahead blijft zeventiende in de Eredivisie.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan de eerste helft. De eerste kans was voor Van Wolfswinkel. Hij kopte een voorzet van Rashica naast het doel. Een minuut later gebeurde aan de andere kant van het veld ongeveer hetzelfde. Jarchinio Antonia gaf voor vanaf rechts en Sam Hendriks kopte naast. De Deventenaren bleven vooral gevaarlijk via de voorzetten van Antonia. Toch was het Vitesse die als eerste scoorde. Go Ahead Eagles had moeite om de bal uit de zestien te krijgen en daardoor kon Lewis Baker de bal weer in de zestien brengen. Kelvin Leerdam ontving de bal, kopte door en Van Wolfswinkel scoorde van dichtbij de 0-1. De rood-gelen uit Deventer probeerden het hierna nog wel, maar keeper Eloy Room hoefde geen spectaculaire reddingen te verrichten.

De Deventenaren kwamen logischerwijs met goede bedoelingen uit de kleedkamer, maar zagen binnen de kortste keren de achterstand verdubbeld worden. Rashica zijn voorzet vanaf rechts belandde bij Foor. Met een geplaatst schot werkte hij de bal in de rechterhoek. Hierna kabbelde de wedstrijd langzaam naar het einde. Go Ahead Eagles werkte hard, maar gevaarlijk werden ze niet. In de zeventigste minuut gebeurde er nog wat opvallends. Keeper Room moest vervangen worden omdat hij zich blesseerde. Voor Vitesse is dit niet fijn, aangezien volgende week woensdag de halve finale in de KNVB beker tegen Sparta op de planning staat.

Met de invallende keeper Michael Tørnes kwam Vitesse ook nog op 0-3. Rashica kreeg de bal van Baker, omspeelde zijn man en schoot de bal hard en hoog in het doel. In de slotfase scoorde Daniel Crowley nog de 3-1 met een afstandsschot vanaf rechts, maar dit was puur voor de statistieken. Door de nederlaag blijft Go Ahead Eagles op de zeventiende plaats. Vitesse gaat over Twente heen en staat in punten gelijk met nummer zes sc Heerenveen en nummer vijf AZ. De Deventenaren spelen volgende week weer thuis, ditmaal tegen PSV. Vitesse gaat in de competitie op bezoek bij PEC.

Door: Justin Polman