26.02.2017 20:24

Van den Brom baalt van AZ-publiek na remise

Het lek is bij AZ nog altijd niet boven. Ook de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle werd niet gewonnen (1-1). Trainer John van den Brom is ontevreden met de steun van de Alkmaarse fans in de lastige fase.

Het gelijkspel tegen PEC was de vierde opeenvolgende wedstrijd die AZ niet wist te winnen. Na de keiharde uitschakeling in de Europa League door Olympique Lyon (11-2 over twee wedstrijden), was ook de thuiswedstrijd tegen de Zwollenaren ondermaats. "De ploeg komt uit een moeilijke situatie. En als het publiek zich dan ook tegen de jongens gaat keren, is het moeilijk om daarover heen te komen", aldus de Van den Brom tegen FOX Sports.

De kritiek van het Alkmaarse publiek begon zich ook tegen de hoofdtrainer zelf te keren. "'Ik hoorde ze roepen dat ze me weg willen hebben. Dat is niet leuk, maar zo werkt het. We hebben donderdag ook een flinke tik gehad. Maar in de eerste helft ging het goed en hoorde ik de fans niet. Toen stonden ze achter de ploeg en dan zie je wat dat doet."

Ron Jans, trainer van tegenstander PEC Zwolle, hoorde ook het geklaag in het AFAS Stadion. "Ze gingen in een heel andere versnelling, heel negatief. Dat hielp hun ploeg niet." AZ creëerde wel voldoende kansen om te scoren, maar liet dat na. De bezoekers pakten vervolgens wel de voorsprong, maar zag AZ vlak voor tijd langszij komen. "We konden niet lijdzaam toekijken hoe AZ de kansen misten. We hebben wat aanpassingen gedaan en hadden de wedstrijd toen moeten beslissen. Maar al met al is een gelijkspel wel reëel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner