26.02.2017 21:04

Armenteros pakt persoonlijk record tegen Ajax

Samuel Armenteros (m.) is blij en valt Brandley Kuwas (l.) in de armen. Nick Viergever (r.) is teleurgesteld. (26-02-2017)
Samuel Armenteros (m.) is blij en valt Brandley Kuwas (l.) in de armen. Nick Viergever (r.) is teleurgesteld. (26-02-2017)

De gelijkmaker van Samuel Armenteros in het duel tussen Ajax en Heracles Almelo (4-1), was het twaalfde doelpunt van het seizoen van de spits. Armenteros scoorde er nog nooit zoveel, maar zag ook een doelpunt onterecht worden afgekeurd.

De 26-jarige Armenteros kopte Heracles op gelijke hoogte in Amsterdam, maar had even daarvoor het openingsdoelpunt op zijn schoen. De vlag ging echter omhoog, ten onrechte. "Ik hoorde in de rust dat m’n eerste doelpunt geen buitenspel was. Als die had geteld, was het een andere wedstrijd geweest", aldus de Zweed tegenover Tubantia. Toch maakte Armenteros even later alsnog zijn twaalfde van het seizoen, een persoonlijk record.

In het seizoen 2014/2015 maakte Armenteros elf doelpunten voor Willem II. Dit seizoen heeft hij tien wedstrijden minder nodig om dat aantal te evenaren. Ondanks dat Armenteros wedstrijdritme moest opdoen, na een mislukt seizoen bij Qarabağ FK, heeft hij zijn vorm gevonden. "In de eerste wedstrijd was de tank al vroeg leeg. Ik had tijden niet gespeeld, was aan het begin ook iets dikker, maar met de kilo’s zat het prima. Mijn conditie was niet meer zo goed. Uiteindelijk heb ik het precies goed ingevuld, kwam ik ook in het ritme."

Nu Armenteros zijn topvorm weer heeft gevonden, is hij van onschatbare waarde voor Heracles Almelo. Hij is met afstand clubtopscorer van Heracles. Alleen Brandley Kuwas wist dit seizoen meer dan twee doelpunten te scoren (3) en Armenteros is dan ook mogelijk toe aan een nieuwe stap. Ondanks zijn mislukte avonturen bij Feyenoord en RSC Anderlecht denkt hij een topclub aan te kunnen. "Natuurlijk kan het. Dat ligt aan mezelf. Ik moet het laten zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner