27.02.2017 09:27

Van Hanegem: "Klaar met gezeur over Kuyt"

Dirk Kuyt begint tegen PSV op de bank. Hij wordt vervangen door Jens Toornstra. (26-02-2017)
Dirk Kuyt begint tegen PSV op de bank. Hij wordt vervangen door Jens Toornstra. (26-02-2017)

Feyenoord heeft zondag uitstekende zaken gedaan door concurrent PSV in een rechtstreeks duel te verslaan. Trainer Giovanni van Bronckhorst koos er in deze topper voor om Dirk Kuyt te passeren. Columnist Willem van Hanegem is het gezeur rondom Kuyt meer dan zat.

"Ik ben klaar met het gezeur over het niet meespelen van Kuyt. Het gaat niet om Kuyt. Het gaat om die schaal, die Kuijt, als aanvoerder, uiteindelijk op de Coolsingel omhoog mag houden", is de oud-Feyenoorder duidelijk in zijn wekelijks column in het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem was onder de indruk van Feyenoord. De Rotterdammers lieten in de eerste twintig minuten tegen PSV het beste spel van het seizoen zien: "Feyenoord speelde direct heel goed. Op het veld straalden de spelers uit dat er in De Kuip op deze dag niets te halen was. Feyenoord speelde in die fase het beste spel van het seizoen, ongeveer net zo als in de eerste helft uit bij AZ. Het had PSV in de tang."

De eerste landstitel sinds 1999 komt heel dichtbij voor de Rotterdammers. Dat weet ook Van Hanegem: "Laat het dit jaar Feyenoord eens lukken! Ik heb gisteren zoveel blije mensen gezien. Dat verlangen naar een titel is zo groot binnen de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner