27.02.2017 12:30

SvdW: Behendige Elia plaaggeest van Arias

Feyenoord won zondag het belangrijke duel in de strijd om de titel van PSV (2-1 winst). Uitblinker bij de Rotterdammers was Eljero Elia. De rappe uitblinker draaide Santiago Arias dol en was de smaakmaker van de topper. Om die reden is Elia voor ons de Speler van de Week.

De topper Feyenoord-PSV was amper twee minuten aan de gang toen Eljero Elia er al doorheen was aan de linkerkant. Een steekpass van Terence Kongolo bood de buitenspeler direct een kans om uit te halen. Zijn schot ging net naast, maar de linkerkant bleek wel de sleutel tot succes voor Feyenoord. Met een hoofdrol voor Elia die goed samenwerkte met linksback Kongolo. Het was dan ook geen toeval dat het doelpunt van Jens Toornstra binnen negen minuten werd voorbereid aan de linkerkant.

De PSV-verdediging had geen grip op Elia. Met als absolute hoogtepunt de panna van Elia in de tweede helft. Arias was de bal volledig kwijt nadat Elia de bal door de benen van de verdediger speelde. Uit de voorzet die volgde kwam helaas niets, maar zijn panna gaat inmiddels de wereld over.

"Het waren leuke duels. Een vriend vroeg me al, waarom ik nooit een panna deed. Toen zei ik: 'Weet je wat, dan doe ik het tegen PSV'. Ik gooide die panna eruit en kreeg gelijk berichten van 'heel gruwelijk'. Ik zit al heel lang lekker in mijn vel", klonk de uitleg van Elia in gesprek met Voetbal International.

Elia is bezig aan een uitstekend seizoen bij Feyenoord. Dat begon direct in de eerste wedstrijd tegen FC Groningen. Elia was toen de grote uitblinker met een hattrick. De oud-speler van onder andere FC Twente wist in zeventien wedstrijden dit seizoen zeven keer het net te vinden. Ook is hij met zeven assists belangrijk voor zijn team. Met nog tien wedstrijden op het programma, en een in-vorm-verkerende-Elia, lijkt Feyenoord hard op weg naar de Coolsingel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner