28.02.2017 09:00

Van Egmond laat Nijhuis zijn gang gaan

Dick van Egmond is niet van plan om Bas Nijhuis te dwingen op een andere manier te fluiten. De scheidsrechter liet tijdens de topper Feyenoord - PSV veel doorgaan en dat kwam hem op zowel lof als kritiek te staan.

"Je ziet nauwelijks protesten, dat vind ik wel een goed teken", vertelt Van Egmond aan Voetbal International. "Spelers weten kennelijk waar ze aan toen zijn met hem als scheidsrechter. We moeten de stijl-Nijhuis ook niet groter maken dan het is. Het moet geen eigen leven gaan leiden. Een scheidsrechter heeft de ruimte om de grenzen te bepalen, Bas doet dat heel duidelijk op zijn manier. Je kunt nu eenmaal niet alle scheidsrechters op dezelfde manier laten fluiten, dat is een illusie. Ieder persoon is anders, dat is logisch. Het gaat er om de verschillen tussen beide kanten zo klein mogelijk te houden."

"Bas zit aan de ene kant van het spectrum, dat klopt. Door evaluaties, door beelden te laten zien, door met elkaar te bespreken wat er wel en niet kan hoop je dat de afstand tussen de scheidsrechter die veel fluit en die die veel door wil laten gaan kleiner wordt. Je kunt niet van tevoren bedenken dat het op een bepaalde manier moet. Als het bij Feyenoord - PSV in het begin uit de hand loopt, zal Bas ook moeten optreden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner