28.02.2017 10:45

Koeman ziet terugkeer van Rooney wel zitten

Wayne Rooney warmt zich op tijdens de finale van de League Cup. (26-02-2017)
Wayne Rooney warmt zich op tijdens de finale van de League Cup. (26-02-2017)

Wayne Rooney verkoos onlangs een langer verblijf bij Manchester United boven een transfer naar China. Als het aan Ronald Koeman ligt, dan keert hij aankomende zomer terug bij Everton. De Nederlandse manager zou Rooney met open armen ontvangen bij The Toffees.

De Engelsman kan bij Manchester United niet langer rekenen op een vaste basisplaats, maar Koeman ziet nog altijd potentie in Rooney. "Ik denk dat Wayne Rooney nog steeds een hoog niveau kan halen. Hij heeft een goede keuze gemaakt door bij Manchester United te blijven en niet naar China te verkassen. Ik denk dat hij nog minimaal twee of drie jaar op het allerhoogste niveau kan spelen", aldus de Nederland.

Koeman staat open voor een terugkeer van Rooney bij Everton. "Wat er aan het einde van het seizoen gaat gebeuren? Ik weet het niet", vervolgt Koeman tegenover Sky Sports. "Ik ben van mening dat hij een versterking zou zijn voor Everton. Maar het ligt er natuurlijk aan wat de speler wil en wat Manchester United met hem van plan is. Daar hebben wij geen invloed op, maar elke speler die wij beschouwen als een versterking is welkom bij Everton."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner