28.02.2017 14:32

Doellijntechnologie stemt Van Basten tevreden

Als oud-Ajacied zal Marco van Basten niet blij zijn geweest dat Feyenoord de topper van PSV won (2-1). De voormalig topaanvaller was echter wel blij met het feit dat met behulp van doellijntechnologie een cruciale beslissing kon worden genomen.

PSV-doelman Jeroen Zoet stopte zondagmiddag een inzet van Jan-Arie van der Heijden, maar haalde de bal vervolgens terug naar zijn borst. Op dat moment passeerde de bal de doellijn, wat op het horloge van Bas Nijhuis verscheen. "Het gaat erom dat eerlijkheid in het spel geboden wordt. Hoe lullig het nu ook is, het is wel heel duidelijk dat iedereen er vrede mee had. Van de scheidsrechter tot spelers tot de coaches tot de supporters. Iedereen kon met een gerust hart naar huis", aldus Van Basten tegenover de NOS.

De oud-speler en -trainer is tegenwoordig als Chief Officer for Technical Development werkzaam bij de FIFA. "Dit is ook een charme van het voetbal. Dat is veel beter dan in de discussie blijven hangen", vervolgt Van Basten. "Het was een eerlijke beslissing."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner