01.03.2017 10:27

Napoli ziedend op arbitrage na nederlaag

Napoli verloor dinsdagavond met 3-1 van Juventus in de Coppa Italia, maar is zeer verbolgen over de arbitrage van het duel in Turijn. Napoli werd ogenschijnlijk een strafschop onthouden en kreeg er twee tegen.

Cristiani Giuntoli, de directeur van de Napolitaanse club, was hier op zijn zachtst gezegd verbolgen over. "We vonden het belangrijk om openbaar te brengen dat we vandaag verloren hebben door twee beslissingen die niet discutabel maar beschamend zijn. Twee beslissingen die het hele Italiaanse voetbal schaden. Hun beide strafschoppen waren er geen, terwijl ons een zuivere penalty werd onthouden", klinkt het.

Juventus is zich van geen kwaad bewust. Aanvoerder Giorgio Chiellini spreekt van 'kroegpraat' en noemt het 'schadelijk' dat ook officials van Napoli zich daaraan schuldig zouden maken. Er is nog een returnwedstrijd in Zuid-Italië. Voorzitter Aurelio de Laurentiis zou in een woedende opwelling al gedreigd hebben om uit protest een veredeld jeugdelftal binnen de lijnen te laten sturen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner