01.03.2017 21:43

Weer geen clean sheet voor Manchester City

De defensieve problemen van Manchester City begint bijzondere proporties aan te nemen. De ploeg houdt in eigen huis nauwelijks meer de nul en zelfs tegen Championship-club Huddersfield Town ging het mis.

Binnen tien minuten kwam de ploeg op voorsprong in Manchester, waardoor The Citizens tegen zeer slechte cijfers aankijken als het gaat om clean sheets in eigen huis. Dit seizoen speelde de grootmacht uit de Premier League achttien thuiswedstrijd, verdeeld over de competitie, de FA Cup en de Champions League.

Het begin in de Europese competitie was nog goed. In de voorrondes werd Steaua Boekarest met 1-0 verslagen, terwijl het eerste groepsduel van het kampioenenbal met 4-0 gewonnen ging tegen Borussia Mönchengladbach. In de competitie duurde het tot speelronde vijf voordat Manchester City de eerste clean sheet in de Premier League had, AFC Bournemouth werd met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Naarmate het seizoen vorderde hield Manchester City echter steeds minder de nul. Van de achttien thuiswedstrijden moest de ploeg maar liefst veertien keer minimaal één doelpunt incasseren. Hoogte- maar ook dieptepunt was de thuiswedstrijd in de achtste finale van de Champions League tegen AS Monaco. In het geweldige duel scoorden de Fransen maar liefst drie keer in het Etihad Stadium.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner