02.03.2017 12:21

Opgebloeide Türüç hoopt op stap naar de top

Deniz Türüç geeft liefde aan de fans na afloop van het competitieduel Galatasaray - Kayserispor (12-02-2017).
Deniz Türüç geeft liefde aan de fans na afloop van het competitieduel Galatasaray - Kayserispor (12-02-2017).

Deniz Türüç vecht met Kayserispor weliswaar tegen degradatie, maar desondanks staat de aanvallende middenvelder, die anderhalf jaar geleden Go Ahead Eagles verliet, in de belangstelling van de Turkse top.

In Nederland werd getwijfeld aan de transfer van Türüç naar Kayserispor. "Maar ik heb juist heel goed over deze stap nagedacht", aldus de middenvelder, die in Turkije samenwoont met zijn vrouw en kind. "In het begin moesten ze wennen, maar het leven is hier nu heel goed voor ons. Vooropstaat dat je als jonge voetballer moet spelen bij de club waar je naar toe gaat. Het geld is leuk, maar voor mij niet leidend geweest. Vorig seizoen heb ik al 32 competitiewedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. En de Turkse competitie is prachtig. Heel anders dan de Eredivisie, het is heel hard en zwaar. Elke wedstrijd is een gevecht. En als je dan elke week speelt als talent dan ontwikkel je jezelf sneller."

"Dit is daarom een zorgvuldig gekozen stap en geen toeval. In Turkije spelen ook heel veel goede voetballers. Het is voor mij fantastisch dat ik tegen kwalitatieve topspelers als Wesley Sneijder, Robin van Persie en Jeremain Lens speel. Daar word ik sterker van. Voordat ik tegenover Ricardo Quaresma of Martin Škrtel op het veld sta denk ik er aan dat dit best bijzonder is. Maar die gedachte is verdwenen zodra de wedstrijd begint, dan telt alleen mijn eigen team en vergeet je die grote namen."

Türüç was inmiddels goed voor vier doelpunten en zeven assists in de Turkse SüperLig. "Ik ben in de picture", vervolgt Türüç tegenover Voetbal International. "Er wordt veel over me geschreven en er is interesse van grote clubs. Ik ben nu ook klaar voor een topclub. Qua rendement behoor ik in elk geval bij de beste spelers in Turkije. Nu moet ik het straks op topniveau laten zien. Maar op dit moment denk ik er nog niet heel veel aan. Alles moet wijken voor handhaving en wellicht een mooie stunt in het bekertoernooi. Eerst nog twaalf finales in de competitie spelen en dan een transfer naar een Turkse of Nederlandse topclub maken."

Türüç speelde in het verleden jeugdinterlands voor Oranje, maar kan ook uitkomen voor Turkije. Wellicht ontstaat er in de toekomst eenzelfde situatie als destijds bij Hakim Ziyech, die koos uiteindelijk voor Marokko. "Ja, wie belt er het eerste", vertelt Türüç met een glimlach. "Zover is het natuurlijk nog niet, maar als ik me zo blijf doorontwikkelen kan ik me voorstellen dat ik een keer word geselecteerd. Vijf jaar geleden had ik voor Oranje gekozen, maar nu ligt het gezien de staat van het Nederlandse voetbal toch iets anders."

"Als Danny Blind me oproept en de Turkse bondscoach niet, dan kies ik voor Nederland. Het wordt pas een luxeprobleem als ze me alle twee willen selecteren. Dan moet ik alles heel zorgvuldig afwegen, mijn gevoel laten meetellen en tot de juiste beslissing komen. Wie weet wordt het wel heel snel actueel, in het voetbal kan alles snel gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner