02.03.2017 13:42

Monteiro beste speler van de derde periode

Jamiro Monteiro (r.) wordt achtervolgd door Yassin Ayoub (l.) in de kwartfinale van de KNVB beker. (25-01-2017)
Jamiro Monteiro (r.) wordt achtervolgd door Yassin Ayoub (l.) in de kwartfinale van de KNVB beker. (25-01-2017)

Jamiro Monteiro is door de trainers, aanvoerders en supporters van de Jupiler League-clubs verkozen tot de beste speler van de derde periode. De middenvelder van SC Cambuur krijgt de Bronzen Stier als prijs.

De geboren Rotterdammer troefde in de verkiezing Tom Overtoom (Almere City), Johnatan Opoku (VVV-Venlo) en Joey Veerman (FC Volendam) af. De prijs wordt zondag voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen Achilles '29 uitgereikt aan Monteiro. Hij is de opvolger van Abdelhak Nouri (Jong Ajax, eerste periode) en Tom Boere (FC Oss, tweede periode).

De beste ploeg van de derde periode was VVV-Venlo, maar omdat die ploeg al eerder een periodetitel won, ging de prijs naar Jong Ajax. Wel werd trainer Maurice Steijn verkozen tot beste trainer. Steijn staat met VVV ruim bovenaan in de Jupiler League, met acht punten voorsprong op achtervolger Jong Ajax.

Joey Veerman, middenvelder van FC Volendam, werd verkozen tot grootste talent. De achttienjarige middenvelder maakte drie doelpunten en beleefde zijn absolute doorbraak. Tom Boere, spits van FC Oss, werd opnieuw topscorer. Boere maakte dit seizoen al 28 doelpunten, waarvan acht in de derde periode.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner