02.03.2017 15:58

Guardado oneens met uitspraken van Brands

Marco van Ginkel grijpt naar zijn scheenbeen, nadat Karim El Ahmadi een overtreding op hem heeft gemaakt. PSV spelers klagen bij scheidsrechter Bas Nijhuis. (26-02-2017)
Marco van Ginkel grijpt naar zijn scheenbeen, nadat Karim El Ahmadi een overtreding op hem heeft gemaakt. PSV spelers klagen bij scheidsrechter Bas Nijhuis. (26-02-2017)

Volgens Andrés Guardado is er bij PSV wel de absolute wil om voor de titel te spelen. De middenvelder reageert daarmee op de uitspraken van technisch directeur Marcel Brands, die aangaf dat de echte 'honger' ontbrak.

Na de nederlaag bij Feyenoord (1-2) zei Brands het volgende: "Blijkbaar hebben we een selectie die niet meer hongerig genoeg is om een derde titel te winnen." Guardado kan zich niet vinden in die uitspraken. "Het is de mening van Brands, maar zo voel ik dat niet. Het team wil spelen voor de titel. Nu gaat het een keer minder. Dat is normaal", aldus de Mexicaan tegen de NOS.

Aan het eind van het seizoen wordt er geopperd dat PSV de selectie moet vernieuwen. Na het kampioenschap van vorig seizoen bleef de groep grotendeels intact. Ook daar is Guardado het niet mee eens. "Je kan van alles veranderen, maar dat is niet goed. Je moet de boel niet drastisch veranderen. Natuurlijk is kampioen worden nog steeds speciaal. Kijk naar Real Madrid en FC Barcelona. Die willen ook meer winnen."

Zelf heeft de dertigjarige Guardado nog een contract tot het eind van volgend seizoen in Eindhoven. Of hij volgend seizoen ook nog daadwerkelijk voor PSV speelt, weet hij nog niet. "Ik heb nog een contract voor een jaar. Ik denk er nog niet over na. Ik voel me goed hier en dat is belangrijk. Ik moet kijken wat er interessant is voor mijn carrière."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner