03.03.2017 09:21

Torres stelt fans gerust na angstvallig moment

Fernando Torres (m.) ligt stil op de grond na een botsing. Ploeggenoten Šime Vrsaljko (l.) en Gabi (r.) schieten te hulp om zijn ingeslikte tong uit zijn keel te halen. (02-03-2017)
Fernando Torres (m.) ligt stil op de grond na een botsing. Ploeggenoten Šime Vrsaljko (l.) en Gabi (r.) schieten te hulp om zijn ingeslikte tong uit zijn keel te halen. (02-03-2017)

De wedstrijd Deportivo La Coruña - Atlético Madrid (1-1) van donderdagavond werd overschaduwd door een angstvallig moment rond Fernando Torres. De aanvaller van Atlético bleef na ruim een uur roerloos liggen, na een botsing met Álex Bergantiños. Torres zelf heeft echter bevestigd dat het niet heel ernstig is.

Medespelers reageerden vol paniek, want zij zagen meteen dat het niet goed was. Met man en macht probeerden ze de ingeslikte tong van Torres uit zijn keel te halen. Door de commotie op het veld hadden de hulpdiensten vrij snel in de gaten dat het foute boel was en dus snelden zij naar de situatie toe. Zij namen de Spanjaard van het veld naar het ziekenhuis met een nekbrace.

Een paar uur na de botsing maakte Torres zelf op Twitter bekend dat er geen hersenletsel was geconstateerd. De 32-jarige aanvaller tweette het volgende: "Hartelijk dank voor alle zorgen en berichten. Het was even schrikken. Ik hoop nu snel weer terug te keren op het veld." Ook Atlético bedankte de fans middels een verklaring op de website. "Fernando is stabiel en bij bewustzijn en zal morgen nog diverse medische testen ondergaan."

Vlak nadat Torres het veld verliet zorgde Antoine Griezmann dat Atlético nog enigszins met een goed gevoel Deportivo verliet. De Franse aanvaller scoorde namelijk de 1-1 op fantastische wijze. De achterstand op koploper FC Barcelona is nu 11 punten uit 25 Primera División-wedstrijden. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner