03.03.2017 11:05

Kâzım-Richards niet in gevangenis zoals neven

Colin Kâzım-Richards op een training van Corinthians SP. (27-02-2017)
Colin Kâzım-Richards op een training van Corinthians SP. (27-02-2017)

Colin Kâzım-Richards werd in Londen geboren, maar de oud-aanvaller van Feyenoord voelt geen enkele connectie met Engeland. Door zijn moeilijke jeugd en lastige achtergrond is de Turk trots dat hij zo succesvol is als voetballer.

"Ik heb geluk dat ik er wel wat van heb weten te maken, vooral door mijn voetbalcarrière en omdat mijn ouders uiteindelijk goed terecht gekomen zijn. Maar veel van mijn neven en vrienden zitten in de gevangenis of zijn inmiddels overleden", zijn de openhartige woorden van Kâzım-Richards in gesprek met The Guardian.

De aanvaller van Corinthians SP staat niet bekend als een veelscorende spits en dus wordt er regelmatig getwijfeld of hij écht succesvol is. "Kijk, ik ben een West-Indische Turk uit Londen die drie talen spreekt, drie keer landskampioen is geworden en drie Super Cups heeft gewonnen. Als je ziet vanwaar ik gekomen ben kun je moeilijk zeggen dat ik niet succesvol ben."

Ook in Rotterdam was het verblijf van de aanvaller geen onverdeeld succes. Kâzım-Richards kwam namelijk in 38 wedstrijden tot slechts 12 treffers, maar was vaker in het nieuws door zijn prestaties buiten het veld. Nadat de aanvaller een journalist van het Algemeen Dagblad bedreigde, werd hij door Feyenoord geschorst. Dat was de aanleiding voor een vertrek van Kâzım-Richards bij De Stadionclub.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner