03.03.2017 11:49

Streppel verwacht nog meer van Noors talent

Martin Ødegaard tijdens zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De middenvelder krijgt twee minuten speeltijd tegen ADO Den Haag. (14-01-2017)
Martin Ødegaard tijdens zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. De middenvelder krijgt twee minuten speeltijd tegen ADO Den Haag. (14-01-2017)

Jurgen Streppel is nog altijd dolblij dat hij kan beschikken over Martin Ødegaard. Ondanks de huidige inbreng van de jonge Noor vindt de oefenmeester het niet onrealistisch dat hij nog kan verwachten van de Real Madrid-huurling.

"Met zijn creatieve kwaliteiten moet hij beslissend zijn, meer creëren, maar dat is natuurlijk wel het moeilijkste onderdeel van voetbal. Wie is in zijn eentje beslissend", vraagt de trainer van de Friezen zich hardop af op de website van de club. "Eljero Elia, Hakim Ziyech en Sam (Larsson, red.) zouden dat kunnen, maar noem er nog eens een paar. We mogen ook niet vergeten dat Martin nog maar achttien. Hij heeft gewoon tijd nodig."

De trainer ontvangt vanavond met sc Heerenveen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles, maar desondanks wil hij die ploeg niet onderschatten. "Ik weet niet hoe ze morgen spelen en wat ze bij balverlies doen, ik heb wel een idee, maar we zullen zien. Er zit in ieder geval voetbal in de ploeg en ze willen vooruit. Roda (3-0 winst) bouwde geen enkele keer op. De Eagles willen voetballen, dat is wel fijn."

De Deventenaren hebben met Sander Fischer en Xandro Schenk een kopsterk centraal verdedigingsduo. Echter is dat geen vrijbrief voor Henk Veerman om in de basis te starten. "Henk is er lange tijd uit geweest. Hij kan wel een helft spelen, maar niet beginnen. Bovendien vind ik dat Reza uitstekend tegen grote verdedigers uit de voeten kan. Dat heeft hij in Eindhoven (4-3) tegen Héctor Moreno en Nicolas Isimat-Mirin laten zien." Overigens is die stelling onjuist, want de Fransman zat bij het duel PSV - sc Heerenveen negentig minuten op de bank. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner