03.03.2017 15:55

Groeiende vorm Younes stemt Bosz tevreden

Amin Younes behoudt het overzicht tijdens de Europa League-wedstrijd Legia Warschau - Ajax. (16-02-2017)
Amin Younes behoudt het overzicht tijdens de Europa League-wedstrijd Legia Warschau - Ajax. (16-02-2017)

Na een mindere periode gaat het de laatste weken steeds beter met Amin Younes. Er gaat steeds meer dreiging uit van de kleine buitenspeler, die onlangs zijn eerste competitiegoal van het seizoen maakte. Peter Bosz is blij dat het Younes zich steeds meer laat gelden.

"Ik vind hem de laatste vier wedstrijden echt goed spelen. Hij heeft constante dreiging. Weliswaar scoorde hij maar één keer, maar hij gaf ook een aantal goede voorzetten waarop andere aanvallers niet goed anticipeerden. Ik vind hem in goede vorm steken, dat zie je ook op de trainingen", vertelt Bosz vrijdag op de persconferentie.

In de eerste seizoenshelft mislukten veel acties van Younes. Uit de statistieken bleek dat van alle Eredivisie-spelers de Duitser het vaakst naast of over schoot. "Met name in de periode vlak voor de winterstop was het minder. Toen was hij boos en geïrriteerd, maar nu is hij weer de vrolijke jongen die hij altijd was", aldus de opgeluchte trainer van Ajax.

Dit seizoen staat Younes op één doelpunt en vier assists in de Eredivisie. Dat zijn er een stuk minder dan in de vorige jaargang. Toen maake de buitenspeler acht goals en was hij goed voor vijf assists.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner