04.03.2017 16:41

Ebuehi snel van amateur tot international

Eljero Elia (r.) probeert met de bal aan de voet voorbij Tyronne Ebuehi te versnellen. (19-02-2017)
Eljero Elia (r.) probeert met de bal aan de voet voorbij Tyronne Ebuehi te versnellen. (19-02-2017)

Tyronne Ebuehi werd deze week blij verrast. De verdediger van ADO Den Haag kreeg een uitnodiging van zijn vaderland Nigeria voor de oefenwedstrijden tegen Senegal en Burkina Faso. Ebuehi speelde vier jaar geleden nog bij de amateurs.

In 2013 stroomde Ebuehi in bij de A-junioren van ADO en een jaar later kreeg hij zijn eerste profcontract. Nu is de pas 21-jarige geboren Haarlemmer al opgeroepen voor de nationale ploeg van Nigeria. Het kan snel gaan voor Ebuehi, die een Nigeriaanse vader en een Nederlandse moeder heeft.

"Begin deze week kreeg ik een mail dat ik erbij zat. De bondscoach hield al goed contact met me, dus ik voelde al wel vertrouwen. Dan moet je het nog laten zien en afwachten, nu komt de mooie beloning. Vooral mijn vader is heel trots", aldus Ebuehi tegen Omroep West.

"Vier jaar geleden speelde ik nog bij een amateurclub en nu ben ik uitgenodigd voor het nationale elftal." Het volkslied moet nog wel uit het hoofd worden geleerd. "Ik ken het nog helemaal niet, dus dat wordt nog oefenen. Maar dat komt wel goed. Ik laat het op me afkomen en zie wel hoe het allemaal gaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner