04.03.2017 17:07

AS Roma na 24 duels in eigen huis verslagen

AS Roma heeft voor het eerst in lange tijd een thuisnederlaag geleden. Napoli maakte zaterdag een einde aan een ongeslagen reeks van 24 thuiswedstrijden door met 2-1 te winnen in het Romeinse Stadio Olimpico. Dries Mertens vertolkte een hoofdrol in de topper uit de Italiaanse Serie A. De Belgische international maakte beide Napolitaanse treffers.

Mertens maakte na een klein half uur de 0-1 op fraai aangeven van aanvoerder Marek Hamsik. Kort na rust schoot hij de 0-2 binnen. Mertens, dit seizoen al goed voor drie hattricks, bracht zijn seizoenstotaal op achttien doelpunten. Na drie kwartier verliet hij echter met een blessure het veld.

Vlak voor tijd vond Roma nog wel de aansluiting via een rake trap van Kevin Strootman. Een spannende slotfase leidde tot kansen van Roma, maar niet tot meer doelpunten. Napoli handhaafde zich op de derde plaats, maar kroop wel dichter naar nummer twee Roma toe. Het verschil is nog twee punten. Koploper Juventus, dat zondag aantreedt tegen Udinese, is al zeven punten los van Roma.

ANP

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner