04.03.2017 20:24

FC Twente wint in eigen huis van Willem II

De spelers van FC Twente vieren de 2-0 van Enes Ünal. (04-03-2017)

FC Twente heeft dankzij een sterke eerste helft drie punten overgehouden aan het duel tegen Willem II. De Tukkers wonnen zaterdagavond met 2-1, maar ontsnapten tien minuten voor tijd toen Thom Haye de paal raakte.

Vanaf de aftrap nam FC Twente het initiatief in handen. De thuisploeg had het meeste balbezit, maar het lukten de mannen van trainer René Hake niet om dat overwicht in de score uit te drukken. Daar hadden de Tukkers uiteindelijk de hulp van Willem II bij nodig. Een voorzet van Bersant Celina werd door Darryl Lachman achter zijn eigen doelman gekopt. Een ongelukkig moment van de verdediger tegen zijn oude club.

De club uit Enschede was heer en meester in de eigen Grolsch Veste. Toch kwamen de Tilburgers dichtbij de gelijkmaker. Een corner kwam terecht bij Fran Sol, maar zijn poging ging net naast het doel van Nick Marsman. Voor rust zou FC Twente de voorsprong nog vergroten. Enes Ünal haalde van zo’n vijfentwintig meter hard uit. Doelman Kostas Lamprou kreeg er nog een hand tegen, maar kon het doelpunt niet voorkomen. Zo leidde de thuisploeg halverwege met 2-0 in eigen huis.

Trainer Erwin van de Looi kreeg een kwartier de tijd om zijn mannen beter neer te zetten in de tweede helft. Zonder succes, want ook in de tweede helft was FC Twente de betere ploeg. Via Hidde ter Avest en Fredrik Jensen kwam de thuisploeg dicht bij de 3-0, maar de club uit Tilburg mocht Lamprou bedanken dat de achterstand niet groter werd. Daarna brak er een slordige fase aan waar FC Twente de teugels iets liet vieren. Dat gaf Willem II de kans om iets beter in de wedstrijd te komen. Wat uiteindelijk resulteerde in de aansluitingstreffer. In de kluts kwam de bal terecht voor de voeten van Jordy Croux en van dichtbij maakte hij zijn eerste treffer voor Willem II.

Opeens was de spanning terug in de wedstrijd. Willem II was een uur lang kansloos, maar had opeens zicht op een punt. Haye kwam nog dichtbij de gelijkmaker, maar de paal redde FC Twente. De club uit Brabant zetten in de slotfase alles-op-alles om de gelijkmaker te forceren, maar het doelpunt zou niet meer vallen in de Grolsch Veste.

Door: Ilona van der Werf