05.03.2017 11:03

FC Twente vijfde: "Mogen heel trots zijn"

Bij de wedstrijd tussen FC Twente en Willem II wilden de Tilburgers een aanval doen op de achtste plaats van Twente, maar de Tukkers wonnen (2-1). Door de zege stoot Twente zelfs door naar de vijfde plaats op de ranglijst.

In de eerste helft nam Twente via een eigen doelpunt van Darryl Lachman en een knal van Enes Ünal ruim afstand, maar in de tweede helft knokte Willem II zich nog bijna terug naar een punt. Twente-trainer René Hake vond de overwinning wel een terechte afspiegeling van de wedstrijd.  "Ik denk dat het terecht is dat wij vanavond gewonnen hebben. We kwamen verdiend op voorsprong en die had bij de rust misschien nog wel groter moeten zijn."

"Na rust zetten we dat door, zei het in iets mindere mate. Vervolgens voert Willem II enkele wijzigingen door, waardoor het voor ons wat lastiger wordt en we het initiatief weggeven. Dan volgt de aansluitingstreffer en komen we een aantal keer goed weg, zoals met het schot tegen de paal. Uiteindelijk behalen we een verdiende overwinning, pakken we drie punten en staan we op dit moment op de vijfde plaats. Ik denk dat we heel trots kunnen zijn over de manier waarop we dat voor elkaar hebben gekregen."

Collega-trainer Erwin van de Looi zag zijn ploeg een slechte eerste helft op de mat leggen in de Grolsch Veste. "Verbaasd, misschien zelfs wel verbijsterd over hoe wij de eerste helft gespeeld hebben. De eerste helft hebben we niet ons niveau gehaald en dat is teleurstellend", aldus de trainer van Willem II op de persconferentie. "De tweede helft begonnen we weer moeizaam, maar hebben we wel geknokt. Daardoor kwamen we terug in de wedstrijd. We hadden zelfs de kans om gelijk te maken. Dat is niet gebeurt en ik denk ook dat het terecht is. Voetbal begint met het uitvoeren van de taken, maar dat hebben we vandaag niet gedaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner