05.03.2017 13:29

Teruggekeerde Sinkgraven lost Viergever af

Daley Sinkgraven (r.) passt de bal terwijl hij wordt opgejaagd door Mohamed el Makrini (l.). (05-02-2016)
Daley Sinkgraven (r.) passt de bal terwijl hij wordt opgejaagd door Mohamed el Makrini (l.). (05-02-2016)

Daley Sinkgraven keert zondagmiddag terug op de linksbackpositie van Ajax. Hij lost Nick Viergever weer af. De rest van het elftal van Peter Bosz is hetzelfde gebleven voor het uitduel met FC Groningen.

Sinkgraven keert terug van een blessure. Viergever heeft op zijn beurt zelf een lichte blessure opgelopen. Door de terugkomst van Sinkgraven hoeft Bosz geen risico met hem te nemen, ook met het oog op de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen van komende donderdag. Daarnaast is Jaïro Riedewald geblesseerd uitgevallen in de warming-up. Matthijs de Ligt krijgt hierdoor een basisplaats in Groningen.

Groningen begint met dezelfde elf als in het duel met FC Utrecht vorige week. Toen leed de ploeg van Ernest Faber een teleurstellende 2-3 nederlaag, na een 2-0 voorsprong in de rust. Faber heeft echter geen hoofdschuldige aan kunnen wijzen en blijft gewoon vasthouden aan zijn vertrouwde basiselftal. Oussama Idrissi houdt zijn basisplek vast, terwijl Tom Hiariej op het middenveld nog altijd de geschorste Juninho Bacuna vervangt.

Het duel is vanaf 14.30 LIVE te volgen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner