06.03.2017 11:10

Groningse clubleiding ontkent verhaal Maduro

Hedwiges Maduro (l.) begint samen met Simon Tibbling (r.) op de bank tegen Heracles Almelo. (24-09-2016)
Hedwiges Maduro (l.) begint samen met Simon Tibbling (r.) op de bank tegen Heracles Almelo. (24-09-2016)

Hedwiges Maduro stelde dat trainer Ernest Faber van hogerhand de opdracht had gekregen de middenvelder niet meer op te stellen. Dat wordt ontkent door de Groningse clubleiding.

"Nee, uiteraard heb ik dat niet gezegd", is technisch directeur Peter Jeltema tegenover het Dagblad van het Noorden duidelijk. "De trainer gaat over de opstelling. Het enige dat er is gebeurd is dat we met trainer, speler en management hebben gesproken over het perspectief en dat we hebben ingezien dat Maduro mogelijk naar een andere club zou gaan. Van daaruit hebben we de keuze gemaakt dat hij geen deel meer uitmaakt van de wedstrijdselectie. Daarin zijn we gezamenlijk opgetrokken. We zijn met een selectie onderweg waarmee we toekomstgericht bezig zijn. Vanuit dat standpunt handelen we. Als Maduro wel een club had gevonden, hadden we ook zonder hem verder gemoeten."

Ook trainer Faber doet zijn verhaal "Natuurlijk bepaal ik de opstelling, anders zou ik hier niet staan. Ik vind dit een storm in een glas water. Maduro heeft op tv maar een stukje van het hele verhaal verteld. Er zijn afspraken gemaakt dat hij mee kon blijven trainen, maar dat zijn toekomst elders lag. Het lijkt me logisch dat ik dan de aandacht verleg naar jongens die wel toekomst hebben bij FC Groningen. Ik zie het hele probleem niet en vind de uitspraken onnodig. Zo ken ik Hedwiges ook helemaal niet. Er is een verkeerd beeld geschetst."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner