07.03.2017 22:37

Bayern haalt ook uit in Emirates Stadium

Franck Ribéry (l.) en Arturo Vidal (r.) juichen met Arjen Robben (m.) mee. Laatstgenoemde heeft Bayern München zojuist op 1-2 geschoten tegen Arsenal in de achtste finale van de Champions League. (07-04-2017)

Arsenal heeft dinsdagavond opnieuw een pijnlijke avond beleefd tegen Bayern München. Drie weken na de 5-1 nederlaag in München werden de Engelsen dinsdagavond weer op de pijnbank gelegd door de Duitsers. Bayern München won ook in het Emirates Stadium met 1-5 en plaatste zich daarmee voor de kwartfinale van de Champions League.

Bij Arsenal realiseerde men zich dat het een klein wonder nodig had om zich te plaatsen voor de laatste acht van de Champions League. Trainer Arsène Wenger had in aanloop naar de return aangekondigd alles op de aanval te gooien, maar in de eerste minuten van de wedstrijd kwam weinig terecht van de aanvallende intenties. Na een moeilijke openingsfase kroop Arsenal na tien minuten spelen uit zijn schulp. Dat leverde al vrij snel de gewenste 1-0 op.

Niemand minder dan Theo Walcott opende de score. De rappe aanvaller liep door de Duitse verdediging heen en schoot de bal vervolgens verwoestend langs Manuel Neuer. De goal van Walcott leidde een sterke fase van Arsenal in, waarin de thuisploeg veel druk uitoefende op Bayern München. Doelpuntenmaker Walcott was na ruim een halfuur spelen dicht bij de 2-0, maar schoot de bal in het zijnet. Aan de andere kant mikte Robert Lewandowski op aangeven van Arjen Robben rakelings naast.

Tien minuten na rust werd de achtste finale definitief beslist toen Bayern München een strafschop kreeg en Laurent Koscielny een rode kaart ontving voor het neerhalen van Lewandowski. De Poolse spits ging zelf achter de bal en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. De Duitsers drukten vervolgens door en na een aantal keer dicht bij de 1-2 te zijn geweest, zette Robben zijn ploeg op voorsprong. De Nederlander profiteerde van balverlies van Alexis Sánchez en plaatste de bal langs David Ospina.

Arsenal stortte in de slotfase van de wedstrijd als een kaartenhuis in elkaar. Invaller Douglas Costa deed een duit in het zakje door de 1-3 voor zijn rekening te nemen. Daarna was het de beurt aan Arturo Vidal, die tot twee keer toe profiteerde van misverstanden in de verdediging van Arsenal. De Londense club is na de zeperd weer een illusie armer en is voor de zevende opeenvolgende keer uitgeschakeld in de achtste finales van de Champions League. Bayern München behoort weer tot de beste acht clubs van Europa en droomt van de cup met de grote oren.

Door: Vincent Houttuin