07.03.2017 22:36

Effectief Madrid zet gedreven Napoli opzij

Sergio Ramos rent juichend weg als hij Real Madrid op 1-1 heeft gezet tegen Napoli met een harde kopbal. (07-04-2017)

Real Madrid beleefde een lastige avond in Napels, maar heeft zich toch weten te plaatsen voor de volgende ronde in de Champions League. Dries Mertens zette Napoli wel op voorsprong, maar Sergio Ramos doopte Napoli in rouw door tweemaal tegen te scoren. Het werd uiteindelijk opnieuw 3-1 voor Real Madrid.

De hele week stond er een vraagteken achter de naam van Dries Mertens over zijn fysieke gesteldheid. In de persconferentie voor de wedstrijd stelde Napoli-trainer Maurizio Sarri dat de Belg fit genoeg was om aan de aftrap te verschijnen. Met Mertens in de ploeg greep Napoli tegenstander Real Madrid direct bij de strot. De blauwe trein denderde maar richting het doel van Real Madrid-doelman Keylor Navas en creëerde kans op kans. De Madrilenen probeerden van de ruimte gebruik te maken door in de tegenaanval toe te slaan. Cristiano Ronaldo was bij zo’n tegenaanval gevaarlijk. Hij speelde verdediger Kalidou Koulibaly en Pepe Reina voorbij, maar schoot de bal op de paal. Het was het enige wapenfeit in de eerste helft van Real Madrid.

Napoli kwam in de 24ste minuut terecht op voorsprong. Na een flitsende aanval wist aanvoerder Marek Hamšík teamgenoot Mertens te bereiken, die koelbloedig afrondde. Met een 1-0 voorsprong vermaande Hamšík zijn spelers rust te nemen en niet alle krachten gelijk in de eerste helft te verspelen. Een klein kwartier na de openingstreffer was de Belg ook bijna verantwoordelijk voor de 2-0. De bal kwam via een Madrileens been plots voor de voeten van Mertens, maar ook hij zag zijn schot op de paal belanden.

Na de rust was het Real Madrid wat iets beter in de wedstrijd kwam. Toch was het compleet uit het niets dat de ploeg van Zidane op gelijke hoogte kwam. Een voorzet uit een corner van Toni Kroos werd hard ingekopt door captain Sergio Ramos. De Spaanse verdediger kwam hoger dan oud-ploeggenoot Raúl Albiol en liet Pepe Reina kansloos achter. Vijf minuten later kreeg Real opnieuw een corner, ditmaal van de andere kant, maar opnieuw wist Ramos de bal achter Reina te koppen.

Het was doodstil in het San Paolo, waar in de eerste helft nog zoveel hoop was op een goede afloop. Het geloof op een goede afloop was direct weg en dat was te zien in het spelbeeld. Real Madrid ging op weg naar nog een treffer, terwijl het spel van Napoli in het tweede bedrijf geen schim meer was van het spel in de eerste helft. Dani Carvajal had in de 84ste minuut nog een kans om de score uit te breiden, maar na een prachtige actie waarbij hij al hooghoudend zijn tegenstanders voorbij ging, schoot hij over. Het werd nog erger voor Napoli. Cristiano Ronaldo stuitte in de slotfase op Reina, maar in de rebound schoot invaller Alvaro Morata raak. Napoli was niet bij machten om het verlies in de heenwedstrijd ongedaan te maken en verliest dus opnieuw met 3-1.

Door: Thomas Mulder