08.03.2017 22:37

Aubameyang helpt Dortmund langs Benfica

Borussia Dortmund heeft zich woensdagavond geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In eigen stadion poetste Borussia de 1-0 nederlaag tegen SL Benfica weg door met 4-0 te winnen.

De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerde Marco Reus. Gonzalo Castro verving de Duitse smaakmaker in de basiself. Raphaël Guerreiro moest zijn basisplaats afstaan aan Christian Pulisic. Bij Benfica verloor André Carrillo zijn basisplek aan Andreas Samaris. Uitblinkers Kostas Mitroglou en Ederson waren ook van de partij in Dortmund.

Borussia Dortmund begon ijzersterk in eigen stadion en kwam al snel op voorsprong. Een hoekschop van Ousmane Dembélé werd door Pulisic ingekopt en bij de tweede paal gaf Pierre-Emerick Aubameyang het laatste zetje. Vervolgens opende de thuisploeg de jacht op een tweede treffer, maar grote kansen bleven uit. Aan de overkant kwam Benfica er steeds meer uit. Dortmund verloor even de grip en zag Luisão in de handen van Roman Bürki koppen. Ook een schuiver van Franco Cervi bleek een prooi voor de doelman. 

Na de pauze begonnen beide ploegen wat angstig. De grootste kans was echter direct voor de bezoekers, maar Franco Cervi had teveel tijd nodig. In een tijdsverstek van drie minuten gooide Dortmund het duel daarna in het slot. Eerst wipte Pulisic op aangeven van Łukasz Piszczek de 2-0 binnen en even later prikte Aubameyang de 3-0 tegen de touwen na een voorzet van Marcel Schmelzer. Dortmund kwam daarna niet meer in de problemen en zag verdediger Bartra nog hard tegen de paal koppen. De vierde treffer viel even later alsnog. Een voorzet van Erik Durm werd bij de tweede paal binnen getikt door Aubameyang. Daarmee is hij de eerste Afrikaan die een hattrick maakt in de knock-out fase van de Champions League.

Door de overwinning plaatst Borussia Dortmund zich voor de kwartfinales van de Champions League. Wie daarin de tegenstander wordt, zal op 17 maart blijken tijdens de loting in Nyon.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner