09.03.2017 11:51

Barça euforisch: "Zijn nog steeds de beste"

Na de ongekende comeback en ontsnapping van FC Barcelona tegen Paris Saint-Germain (6-1), konden de Catalaanse spelers hun geluk niet op. Volgens hun was er na de oorwassing in Parijs altijd nog de hoop op de kwartfinales.

"We hebben een historische prestatie neergezet", begint Andrés Iniesta. Nog nooit kreeg een club het voor elkaar om een 4-0 achterstand in de return om te buigen. "We wisten dat de twijfel bij hun kon toeslaan als we een vroege goal zouden maken. Wij bleven er altijd in geloven. Het was virtueel onmogelijk, maar we kregen het voor elkaar." Collega-middenvelder Ivan Rakitic sluit zich bij Iniesta aan. "Iedereen had ons na de 4-0 nederlaag in Parijs afgeschreven, maar we zijn er zelf in blijven geloven. We hebben geschiedenis geschreven. Dit laat weer eens zien dat alles mogelijk is in de sport. In het voetbal kan het ook en Barcelona is in die sport nog steeds de beste ploeg ter wereld is."

Voor Gerard Piqúe was het wonder van Barcelona het bewijs dat de criticasters er flink naast zaten. "We hebben weleens comebacks gezien, maar nog nooit zoiets als dit. Ze hebben geprobeerd ons af te branden en op een dag zullen we van de troon stappen. Maar we lieten zien dat we nog steeds de beste zijn. Hun doelpunt, de 3-1, was een grote klap, maar er ontstond een mirakel. Dit is een levensles: er is altijd een manier", besluit de verdediger, die bijval krijgt van Javier Mascherano. "We hielden het geloof, maar dit was gekkenwerk. Dit is het bewijs dat je altijd je eigen spel moet spelen."

Waar de Spanjaarden een ongekend succes konden vieren, was tegenstander Paris Saint-Germain in diepe rouw. Thomas Meunier, die een strafschop veroorzaakte, kan het niet bevatten. "Ze hebben ons meteen bij de keel gegrepen met hun enthousiasme en wij zijn er nooit in geslaagd de teneur om te keren. En zelfs al waren we goed voorbereid, toch knelde daar het schoentje. Het is moeilijk om dit onder woorden te brengen." Aanvoerder Thiago Silva hoopt nu dat het drama zich niet in een trauma gaat vertalen. "Het doet pijn, maar de echt grote spelers zijn diegenen die dit het snelst achter zich kunnen laten. Het moet niet in onze hoofden gaan zitten. Het is heel moeilijk voor de fans die hier waren, maar we moeten blijven werken. Het is geen crisis van vertrouwen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner