09.03.2017 12:56

Tuchel: "Dacht dat wij spectaculair waren.."

In de schaduw van de strijd tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain (6-1), plaatst ook Borussia Dortmund zich voor de kwartfinales van de Champions League. Benfica werd met 4-0 verslagen, maar ook trainer Thomas Tuchel kon niet geloven wat er op het andere veld gebeurde.

"Iedereen werd gek. We verlieten het veld bij 4-1. Toen ik in mijn kantoor kwam was het al 5-1. Je voelde het aankomen, de bal was onderweg, de bal ging erin en het was geen buitenspel. We dachten dat wij spectaculair waren, maar deze gasten...", aldus Tuchel tegenover Viasat Fotball.

Toch speelde ook BVB een mooie wedstrijd. In  Dortmund moest een 1-0 achterstand van de heenwedstrijd worden weggepoetst, wat de ploeg met overtuiging deed. Na een snelle openingsgoal, werd er in de tweede helft afstand genomen. "Het ritme raakte weg na de snelle 1-0. Na de rust hebben we het tempo verhoogd en stonden we compact. We hebben een fantastische tweede helft gespeeld."

Grote man werd Pierre-Emerick Aubameyang, die drie doelpunten voor zijn rekening nam. In de heenwedstrijd in Lissabon miste hij nog kans op kans, waardoor de uitgangspositie niet al te best was. "In Lissabon hebben we met zijn tweelingbroer gespeeld, dus het was fijn dat hij er vandaag weer bij was. Ons doel bereiken we alleen met hem in topvorm", is de winnende trainer lovend over zijn spits op de clubsite.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner