09.03.2017 13:36

Neymar lyrisch: "Is mijn beste wedstrijd ooit"

Aan de hand van Neymar schreef FC Barcelona woensdagavond geschiedenis in de Champions League. De Braziliaan zorgde met twee doelpunten en een assist voor een spektakel in Camp Nou en dat beseft het wonderkind goed.

Na de 4-0 nederlaag van FC Barcelona in Frankrijk leek een doortocht in het kampioenenbal onmogelijk, maar FC Barcelona en Neymar bleven hoop houden. Dit was in het begin wel erg moeilijk, zo stelt de aanvaller. "De eerste week na de nederlaag in Parijs was zwaar. Het hakte er flink in, maar we hebben ons voetbal herontdekt. Vanaf de tweede week hebben we smachtend gewacht op deze wedstrijd om historie te schrijven", vertelt Neymar voor de camera van BeIN Sports.

Het werd uiteindelijk 6-1 voor FC Barcelona, net voldoende om door te gaan richting de kwartfinale. "Het was de beste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Qua historie, qua goals en qua niveau van het team. Ik ben op een goed moment in vorm, een heel goed moment", lacht de Zuid-Amerikaan, die kort na rust ook al een penalty meekreeg. "We geloofden dat we het konden. We wisten ook dat we terug konden komen in de wedstrijd. We geloofden in de spelers en het team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner