09.03.2017 19:10

Spalletti vertrekt bij lege prijzenkast Roma

Als AS Roma dit seizoen geen prijs pakt, acht Luciano Spalletti het tijd om zijn geluk elders te beproeven. Dat heeft de Italiaan gezegd in aanloop naar het Europa League-tweeluik met Olympique Lyon.

"Bij deze club moeten prijzen worden gewonnen, dus het is heel duidelijk. Als we dit seizoen niets winnen heb ik het niet beter gedaan dan mijn voorgangers. Dan moet ik dus weg", tekent de Franse sportkrant L’Equipe op uit de mond van de trainer van Kevin Strootman. "Ik ben teruggekomen uit liefde voor de stad en de club. Vorige keer moest ik weg omdat ik niet genoeg won, maar dat gaat me deze keer niet gebeuren", vervolgt de kale oefenmeester.

De uitspraak van Spalletti legt de druk er in ieder geval goed op. In de Serie A lijkt de achterstand op koploper Juventus toch te groot om te overbruggen. De Coppa Italia lijkt na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd tegen het Lazio van Oranjeklanten Stefan de Vrij en Wesley Hoedt ook buiten bereik. Hoewel de Franse topploeg uit Lyon een opponent van formaat mag worden geacht, lijkt de Europa League misschien wel de meest reële kans op zilverwerk voor de Giallorossi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner