10.03.2017 10:51

Mkhitaryan evenaart oud record van Rooney

Henrikh Mkhitaryan scoorde tegen FK Rostov de 0-1, tijdens de heenwedstrijd uit de achtste finales van de Europa League. Daarmee evenaart hij het zeven jaar oude record van Wayne Rooney, door tijdens drie opeenvolgende wedstrijden in Europees verband te scoren.

De Armeense middenvelder was alert bij een voorzet van Zlatan Ibrahimović en tikte de bal van dichtbij tegen de touwen. Het was de derde treffer voor Mkhitaryan op rij, nadat hij eerder ook al een doelpunt maakte in de poulefase in het duel met Zorya Lugansk (0-2 winst) en tijdens de wedstrijd voor de tweede ronde tegen AS Saint-Étienne (0-1).

Engelsman Rooney deed dat in het seizoen 2009/2010 voor het laatst als speler van Manchester United in drie opeenvolgende Europese wedstrijden. De eerste treffer was op Italiaanse bodem tegen AC Milan (2-3), terwijl hij ook tot scoren kwam in de return tegen de Milanezen. Beide wedstrijden scoorde hij twee doelpunten. Een wedstrijd later schoot Rooney Manchester United op 0-1 voorsprong tegen Bayern München, maar dat duel ging met 2-1 verloren.

Overigens was het doelpunt tegen FK Rostov van Mkhitaryan niet genoeg voor een overwinning. Hoewel Manchester United de eerste helft domineerde, kwamen de Russen in het tweede bedrijf beter voor de dag. Na ruim vijftig minuten spelen scoorde de ploeg, die Ajax en PSV al uitschakelde in de Champions League, namens Aleksandr Bukharov de 1-1. Daar bleef het bij. Volgende week donderdag is de return op Old Trafford.