10.03.2017 11:20

Vitesse gaat voor derde overwinning op Sparta

Dit seizoen ontmoetten Vitesse en Sparta Rotterdam elkaar al tweemaal. In beide wedstrijden waren de Arnhemmers te sterk en dus wil de ploeg van Henk Fraser voor de honderd procent winstpercentage gaan tegen de Rotterdammers.

Beide wedstrijden werden afgewerkt op Het Kasteel en in beide gevallen was het verschil tussen de ploeg slechts één goal. In december troffen de ploegen elkaar op zondagmiddag en door de enige treffer van Ricky van Wolfswinkel keerden de Arnhemmers met drie punten naar huis. Woensdag 1 maart troffen de ploegen elkaar wederom, ditmaal in het kader van de halve finale van de KNVB beker. Door twee treffers van Lewis Baker en een eigen goal van Guram Kashia werd het 1-2 voor de bezoekers.

Toch zit Sparta momenteel in de lift, want de ploeg van Alex Pastoor wist al twee wedstrijden op rij te winnen. De zege van vorige week tegen Feyenoord (1-0) was een bekroning voor het frivole optreden van Sparta. En dus is Fraser alert. "Als je wint, maar ook als je verliest, moet je altijd bij jezelf te raden gaan. Bij Sparta stond afgelopen weekend een team dat hard voor elkaar werkte en ook nog eens initiatief toonde aan de bal. Daar moeten we alert op zijn."

De oefenmeester verwacht een heel ander duel dan tijdens de bekerconfrontatie. "Ik vind dat wij meer initiatief moeten tonen. We moeten durven te voetballen. Het is volledig aan ons om dat te laten zien." Fraser weet het belang van het duel. "Het is weer een hele belangrijke wedstrijd in de strijd om de bovenste plekken in de subtop. Het belang is groot en ook onze concurrenten hebben moeilijke wedstrijden voor de boeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner