10.03.2017 12:01

Mourinho tevreden: "1-1 is een prima uitslag"

Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen
Marco Friedl (Mitte) darf sich Hoffnungen auf einen Einsatz bei den Bayern machen

José Mourinho kan leven met het 1-1 gelijkspel tegen FK Rostov. Op een belabberd veld in Rusland leek Manchester United lange tijd met de zege aan de haal te gaan tijdens de heenwedstrijd van de achtste finale van de Europa League, maar door een treffer van Aleksandr Bukharov remiseerden de teams.

"Ik denk dat we naar huis gaan met een positief resultaat. Onder deze omstandigheden, op dit veld, is 1-1 een prima uitslag", stelde de Portugese oefenmeester na afloop tijdens de persconferentie. Mourinho weet ook dat het nog lang niet is gespeeld. "Toch is deze confrontatie nog lang niet beslist. Rostov heeft inmiddels ook ervaring met het spelen van belangrijke wedstrijden in grote stadions."

De excentrieke coach is blij dat zijn ploeg op meerdere fronten meestrijdt, al is het grote doel het behalen van Champions League voetbal voor volgend seizoen. "We moeten zoveel mogelijk punten pakken om die deur open te houden. In de Europa League naderen we ook de eindstreep als we Rostov uitschakelen. En met de League Cup hebben we natuurlijk al een prijs in de pocket."

Omdat de Engelse ploeg nog actief is op in meerdere competities, speelt het heel veel wedstrijden. Toch wil Mourinho niet al te veel rouleren. "Ik zal geen Nicky Butt-team opstellen", doelt de trainer op de periode onder Sir Alex Ferguson. Butt, door criticasters vaak bestempeld als een middelmatige speler, mocht vaak opdraven in minder belangrijke wedstrijden en kwam zodoende tot een groot arsenaal aan duels voor de grootmacht.

Maandag treft de ploeg van Mourinho koploper Chelsea in de Premier League. "Manchester United is daar te groot voor. Het is ook niet de fout van Chelsea dat we pas op maandag moeten spelen. We zullen zeker wat wijzigingen doorvoeren, dat kan niet anders als je donderdag alweer aantreedt, maar het wordt dus geen Nicky Butt-team."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner