10.03.2017 14:19

Van Bronckhorst: "De straf is te zwaar"

De mogelijke schorsing van Tonny Vilhena houdt de gemoederen bij Feyenoord flink bezig. De middenvelder kreeg vier duels aan de broek van de aanklager, maar is in hoger beroep gegaan. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt de straf niet rechtvaardig.

"Ik ken Tonny al wat langer dan vandaag. Hij gaat altijd voorop in de strijd, maar is niet gemeen. Hij heeft nog nooit rood gepakt. Vilhena kreeg in Zeist het idee dat hij een zware straf had begaan. Dat is vervelend", aldus Van Bronckhorst op de persconferentie in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Rotterdammers waren donderdagmiddag met jurist Joris van Benthem in Zeist om protest aan te tekenen tegen de eis van de aanklager, maar ook Van Benthem kon Vilhena niet redden.

In de uitwedstrijd bij Sparta zou Vilhena een bewuste elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Mathias Pogba. Volgens de trainer is dat niet waar. "Vilhena heeft gezegd dat het niet bewust was. Daar sta ik achter. Ik vond het geen domme actie. Hij heeft het niet bewust gedaan. Wij gaan in beroep omdat we de straf voor Tonny erg zwaar vinden." Door het beroep kan Vilhena nog wel meespelen in De Kuip tegen AZ. De commotie raakt de middenvelder wel. "Het doet natuurlijk wel wat met Tonny. Het heeft veel aandacht. Hij is een sterke jongen en hij kan dat loslaten en er zondag staan."

De stadsderby met Sparta had niet alleen een zure nasmaak door de actie van Vilhena. Ook het spel van Feyenoord was ondermaats. "We hebben maandag nagepraat over de wedstrijd tegen Sparta en vooral over het begin van de wedstrijd. We beseffen ons dat we onszelf tekort hebben gedaan." Ook kwam Feyenoord niet ongeschonden uit de strijd. Doelman Brad Jones, Terence Kongolo en Eljero Elia kunnen niet meedoen tegen AZ. "We moeten de ziekenboeg van week tot week bekijken. De blessure van Jones is erg vervelend (infectie in zijn been, red.). Hij moest een paar nachten in het ziekenhuis doorbrengen, maar hij mag vandaag weer naar huis. Ik heb de hoop dat het drietal er volgende week weer bij is."

Voor Feyenoord was het een bewogen week in de voorbereiding op het duel met AZ. De nederlaag tegen Sparta dreunde lang door dankzij de blessures, Vilhena en het slechte spel. "Het is een vervelende week, omdat we veel blessures hebben. Maar als we van AZ winnen, is het geen slechte week geweest." Feyenoord verdedigt tegen AZ een voorsprong van vier punten op koploper Ajax. De wedstrijd in De Kuip start zondagmiddag om 14.30 uur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner