11.03.2017 09:45

Guardiola: "Snel weg hier zonder zilverwerk"

Als iemand beseft dat het winnen van prijzen met Manchester City belangrijk is, moet dat Pep Guardiola zijn. De trainer van de Engelse grootmacht doet dit seizoen nog mee om twee prijzen. Manchester City is nog actief in de Champions League en FA Cup.

De achterstand in de Premier League op koploper Chelsea lijkt met tien punten niet meer te overbruggen, waardoor Guardiola zich richt op de prijzen in de Champions League en de FA Cup. "Als ik geen zilverwerk pak, zal ik hier niet lang meer zijn", is de conclusie van de Spanjaard. "Zonder prijzen is dit geen goed seizoen. Dat wist ik in augustus al. Het zijn van een manager draait om de resultaten."

Guardiola was voor zijn avontuur in Engeland trainer van FC Barcelona en Bayern München. Hij won met die clubs alles wat er te winnen viel, waardoor de verwachtingen hoog liggen. "Ik weet wat mijn norm was in het verleden en ik besef dat dit nu op mijn schouders rust. Daar moet ik mee omgaan. Zo was mijn periode bij Bayern München een verschrikking, omdat we de Champions League niet wonnen. Ik won de competitie drie keer op rij, we stonden elke keer in de finale, maar het was toch verschrikkelijk omdat we niet wonnen."

Manchester City staat in het kampioenenbal tegenover AS Monaco, waar de uitgangspositie om door te gaan naar de kwartfinale redelijk is. In een bizar duel wonnen de Engelsen met 5-3, de uitdoelpunten van de Fransen kunnen problemen opleveren voor Manchester City. In de FA Cup nemen the Citizens het in de kwartfinale op tegen Middlesbrough.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner