11.03.2017 10:44

Huurlingen Twente ook na seizoen beschikbaar

Het is zomaar mogelijk dat Manchester City-huurlingen Bersant Celina, Yaw Yeboah en Enes Ünal volgend seizoen weer in Enschede voetballen. FC Twente heeft begrepen dat het trio volgend seizoen niet in Engeland speelt.

Trainer René Hake bevestigt dat Manchester City heeft aangegeven dat Celina, Yeboah en Ünal vooralsnog niet hoeven te rekenen op speeltijd bij de Engelse grootmacht. "Deze jongens zijn in principe beschikbaar voor verhuur", stelt de trainer van FC Twente tegenover de Tubantia.

Dit betekent echter niet dat de huurcontracten automatisch verlengd worden. "Of ze ook voor ons beschikbaar zijn? Daar willen ze nu nog niets over zeggen. Dat heeft ook te maken met de ontwikkeling die ze doormaken. We zijn constant in gesprek en weten welke spelers City eventueel wil verhuren. Dat geeft ons wel de mogelijkheid om jongens in kaart te brengen."

De huurconstructies met teams als Manchester City komt FC Twente goed uit. "In tegenstelling tot vergelijkbare clubs, kunnen wij geen vergoeding betalen. We zullen creatief moeten zijn." De Tukkers draaien dit seizoen knap mee in de subtop van de Eredivisie, maar vanwege een eerdere straf van de KNVB mag de ploeg niet uitkomen in Europese competities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner