11.03.2017 14:59

Kopenhagen mist smaakmaker Falk tegen Ajax

Rasmus Falk (r.) heeft FC Kopenhagen aan een droomstart geholpen tegen Ajax. Ludwig Augustinsson (l.) juicht met hem mee. (09-03-2017)
Rasmus Falk (r.) heeft FC Kopenhagen aan een droomstart geholpen tegen Ajax. Ludwig Augustinsson (l.) juicht met hem mee. (09-03-2017)

In de return van de achtste finales van de Europa League moet FC Kopenhagen het stellen zonder Rasmus Falk tegen Ajax. De middenvelder staat zes weken aan de kant met een voetblessure.

In Kopenhagen was het Falk die na 27 seconden spelen de score opende voor de Denen. De 25-jarige Falk was de meest dreigende speler van de thuisploeg, maar Ajax zal in de return geen last van hem hebben. Hij scoorde dit seizoen al negen doelpunten, gerekend over alle competities. De blessure is ook een aderlating voor  trainer Ståle Solbakken. "Hij was de laatste weken erg goed en misschien wel ons meest levendige aanvaller. Maar Benjamin Verbič is nu wel weer fit."

Verbič zal zondag tegen Esbjerg fB ritme opdoen, om mogelijk in Amsterdam te kunnen spelen. "Dan zullen we wel zien hoe dat gaat, voordat we beslissen waar hij staat in relatie tot de wedstrijd tegen Ajax." De middenvelder kon geregeld rekenen op speelminuten van Solbakken, maar 19 februari raakte hij geblesseerd. In zestien competitiewedstrijden, wist hij vier doelpunten te maken.

Ajax zal het ook moeten stellen zonder een steunpilaar. Aanvoerder Davy Klaassen kreeg een gele kaart na aanmerkingen op de arbitrage. Het was voor Klaassen zijn derde gele kaart van deze Europa League-jaargang, waardoor hij één wedstrijd moet toekijken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner