11.03.2017 15:21

Middlesbrough klaar in FA Cup dankzij City

Manchester City heeft zich als eerste ploeg verzekerd van een plek in de halve finales van de FA Cup. Op bezoek bij Middlesbrough werd een degelijke 0-2 overwinning geboekt. Marten de Roon speelde de gehele wedstrijd bij de thuisploeg.

Na drie minuten voetballen was de ban al gebroken in het Riverside Stadium. David Silva stond aan het einde van een langlopende en fraaie aanval. Een voorzet van Pablo Zabaleta werd maar half geraakt door Raheem Sterling, maar Silva stond ook al klaar om binnen te schieten.

De Roon, die vlak voor tijd nog een gele kaart pakte, speelde weer de volledige wedstrijd voor Boro. Na zijn transfer van de Serie A (Atalanta) naar Engeland gaat hij volledig mee in het tempo. De Roon is zeker van een basisplaats onder manager Aitor Karanka, maar de middenvelder kon zijn ploeg niet helpen. Sergio Agüero besliste de wedstrijd door een scherpe voorzet van Leroy Sané tegen de touwen te schieten: 0-2. Zo eindigt het FA Cup-avontuur van Middlesbrough, waar Viktor Fischer opnieuw de gehele wedstrijd op de bank bleef zitten.

Met onder meer Arsenal, Tottenham Hotspur, Chelsea en Manchester United nog in het toernooi gaat er een spannende eindstrijd komen. Ook stuntploegen Milwall en Lincoln City doen nog mee.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner