12.03.2017 22:23

Memphis: "Probeerde dit al eens bij PSV"

Memphis Depay schoot zondagavond vanaf de middenlijn raak voor Olympique Lyon. Het kunststukje was niet enkel op goed geluk, want de Nederlandse aanvaller probeerde het al eens eerder in zijn PSV-tijd.

"Ik heb dit een paar jaar geleden al eens geprobeerd, maar toen raakte de bal de lat", gaat Memphis tegenover L'Equipe terug in de tijd naar 26 oktober 2014. PSV speelde op bezoek bij FC Utrecht een zorgeloze wedstrijd (1-5), toen Memphis vlak voor rust vanaf eigen helft naar het doel van Jeroen Verhoeven schoot. Zijn inzet belandde toen echter op het dak van het doel, terwijl hij tegen Toulouse een wereldgoal maakte.

"Het is fantastisch dat ik nu wel zo'n goal heb kunnen maken. Het was een heerlijke treffer. De drie punten en overwinning zijn belangrijk en voelen daardoor des te beter." Memphis kent een uitstekende start bij Olympique Lyon. In negen competitiewedstrijden was hij al goed voor vijf doelpunten.

Met twee doelpunten en een assist speelde Memphis een belangrijke rol in de thuiswedstrijd met Toulouse (4-0). Zijn geweldige tweede helft leverde de linksbuiten van Lyon de titel Man of the Match op.