13.03.2017 09:11

Dolberg heeft record Kluivert in zijn vizier

Kasper Dolberg was tegen FC Twente tweemaal trefzeker. Het waren doelpunt nummer twaalf en dertien voor de jonge Deense spits. Van die doelpunten scoorde Dolberg er twaalf in de Amsterdam ArenA. Met die cijfers krijgt hij Patrick Kluivert in het vizier. De oud-Ajacied scoorde in het seizoen 1994-1995 dertien keer in Amsterdam.

Met nog vier wedstrijden in de ArenA hoopt Dolberg het record van Kluivert uit de boeken te schieten: "Ik heb die statistieken gelezen. Ja, ik hou ervan om in de ArenA te spelen en het aantal van Kluivert is een mooi streven. Om heel eerlijk te zijn, heb ik niet heel veel beelden van hem bekeken. Maar wat ik heb gezien, was mooi. En ik weet dat het één van de beste Ajax-spitsen ooit is geweest", vertelt de Deen in gesprek met De Telegraaf.

Dolberg had zich voor dit seizoen geen doelen gesteld: "Maar nu ik er zo dichtbij ben, wil ik eerst over de vijftien Eredivisie-doelpunten heen en daarna zie ik wel verder. En ja, natuurlijk wil ik Patrick Kluivert qua thuisgoals evenaren of passeren. Dat gaat lukken."

Dolberg kende een moeizaam begin van 2017. De Deen had moeite om het net te vinden. Trainer Peter Bosz stuurde de spits naar Denemarken om even tot rust te komen. "Ik mocht lekker bij mijn familie relaxen. En die rust had ik even nodig. Het was gewoon even vier dagen niet aan voetbal denken. De trainer belde me na de wedstrijd tegen Heracles. Hij zei dat hij wilde dat ik naar Denemarken ging, omdat we toch geen midweekse verplichtingen hadden", legt Dolberg uit.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner