13.03.2017 09:55

Van Hanegem geniet van uitblinker Jørgensen

Nicolai Jørgensen was de grote man aan de kant van Feyenoord. De spits was tegen AZ (5-2 winst) bij alle doelpunten betrokken. Willem van Hanegem is in zijn wekelijkse column lovend over de Deense goalgetter.

"Hij schiet nooit zomaar blind op doel. Het gaat altijd doordacht. Waar de keeper staat, waar hij zelf staat en waar zijn directe tegenstander; Jørgensen heeft het allemaal in de smiezen en handelt daar vervolgens naar. Mooi vind ik dat", stelt de oud-Feyenoorder in zijn column in het Algemeen Dagblad.

Toch snapt Van Hanegem niet dat de Deen, al 26 jaar, zich pas bij Feyenoord ontpopt tot absolute goalgetter. "Maar daarom begrijp ik er nog steeds niks van dat hij alleen in Nederland heeft gescoord. Dit was kennelijk pas de eerste hattrick uit zijn profcarrière. Dat blijft gek. En Jørgensen deed meer goede dingen, zoals die bal met zijn borst doortikken naar Kuyt. Dat moest echt met snelheid gebeuren, want Kuyt moest nog achter zijn man vandaan komen op dat moment", besluit De Kromme.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner