13.03.2017 11:41

Kuyt: "Voor de titel zet ik alles opzij"

Dirk Kuyt stond tegen AZ, door de vele afwezigen bij Feyenoord, weer eens in de basis. De aanvoerder had direct een bijdrage met een doelpunt. De oud-speler van FC Utrecht kwam naar Rotterdam om prijzen te winnen. Met nog acht wedstrijden op het programma komt het kampioenschap steeds dichterbij.

"Ik wil niet meer vierde worden en een mooie klassering op de topscorerslijst of de speler-van-het-jaar-verkiezing. Ik wil iets tastbaars met Feyenoord", begint de aanvoerder zijn verhaal tegenover de Volkskrant. Spits Nicolai Jørgensen is belangrijk voor de Rotterdamse club. Dat weet ook Kuyt: "Hij is een wereldgozer, maar dat weet je pas als je hem leert kennen. Hij is geen showbink, had geen enorme reputatie. Ik kwam ook op die manier vanaf FC Utrecht. Lazović was de grote aankoop, ik startte vanaf rechts, maakte mijn goaltjes, werkte me zo in de gunst van het publiek en werd uiteindelijk aanvoerder."

Kuyt wilde dat Feyenoord grote spelers naar De Kuip zou halen in de zomer. Uiteindelijk werden dat Jørgensen en Steven Berghuis, maar dat betekende ook dat Kuyt kind van de rekening werd. De aanvoerder moet zich schikken in een reserverol. "Toen ik afgelopen zomer bijtekende was een van mijn voorwaarden: er moeten topspelers bij. We waren vorig seizoen goed, maar moesten top worden. Maar ik ben ruim anderhalf jaar geleden teruggekomen voor een groter doel: iets geweldigs winnen. Daarvoor zet ik alles opzij, ook mijn trots."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner