13.03.2017 22:10

VVV-Venlo loopt ook in speelronde dertig uit

De titel in de Jupiler League komt met de week dichterbij voor VVV-Venlo. De Limburgers profiteerden afgelopen weken meerdere malen van puntenverlies bij concurrenten, maandagavond was dit wederom het geval.

Zelf won de koploper van de Jupiler League met 2-0 van FC Den Bosch. De zege kwam ietwat moeilijk tot stand, pas laat in de tweede helft wist de formatie uit Venlo afstand te nemen van de Brabanders. Sterkhouder Vito van Crooij opende de score, Clint Leemans verdubbelde vanaf elf meter de voorsprong. Vlak voor tijd leek FC Den Bosch het nog spannend te maken, maar de lat stond een aansluitingstreffer in de weg.

In Amsterdam stonden concurrenten Jong Ajax en FC Volendam tegenover elkaar. De beloften uit Amsterdam zijn geen titelconcurrent, aangezien Jong Ajax niet mag promoveren naar de Eredivisie. VVV-Venlo hoopte dus op puntenverlies van FC Volendam en dit gebeurde ook. Nadat Abdelhak Nouri voor een vroege 1-0 zorgde, bepaalde Kevin van Kippersluis twintig minuten voor tijd al de eindstand: 1-1.

FC Volendam zakt door de nederlaag één plek op de ranglijst, aangezien MVV wel wist te winnen in speelronde dertig. Jong FC Utrecht werd met 4-1 verslagen, waardoor de Limburgers nu de druk op de provinciegenoot moeten leggen. Met nog acht wedstrijden te gaan is de voorsprong van VVV-Venlo op nummer drie MVV maar liefst vijftien punten.

Maandagavond schoten twee ploegen nog uit hun slof. FC Oss en SC Cambuur stonden na 45 minuten nog op 2-2, maar in de tweede helft waren de Friezen oppermachtig. Sander van de Streek maakte zijn hattrick compleet, Stefano Lilipaly scoorde er twee, uiteindelijk werd het maar liefst 2-7 in Oss. Ook Jong PSV haalde uit, in de stadsderby met FC Eindhoven werd het maar liefst 5-0. Albert Guðmundsson maakte een hattrick, Jürgen Locadia scoorde voor het eerst sinds zijn blessure.