14.03.2017 10:01

'Advocaat na één jaar weg bij Fenerbahçe'

Er komt na één seizoen een einde aan de samenwerking tussen Dick Advocaat en Fenerbahçe. De Nederlandse trainer werd in augustus aangesteld als de opvolger van de Portugees Vítor Pereira, maar presteert dit seizoen niet bijster goed met Fenerbahçe.

Fenerbahçe staat na 24 competitiewedstrijden met 44 punten op de vierde plaats in de Turkse SüperLig. De Turkse topclub heeft een achterstand van tien punten op koploper Beşiktaş, waardoor het kampioenschap in Turkije ver weg is voor de ploeg van Advocaat. Volgens Voetbal International komt er daardoor geen vervolg aan de samenwerking tussen Fenerbahçe en Advocaat. Ook assistent-trainers Mario Been en Cor Pot zullen Turkije verlaten.

Advocaat was in 2015 nog werkzaam als trainer van Sunderland, daarna ging de coach aan de slag als assistent-trainer van Danny Blind bij het Nederlands elftal, maar het dienstverband bij de KNVB was van korte duur. In het verleden was Advocaat onder meer werkzaam bij PSV, Rangers FC, Borussia Mönchengladbach en Zenit St. Petersburg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner