14.03.2017 14:17

De Vrij geeft bondscoach Blind goed nieuws

Stefan de Vrij kon dinsdag opgelucht ademhalen. De verdediger van Lazio Roma heeft geen zware blessure overgehouden aan de competitiewedstrijd van een dag eerder tegen Torino (3-1). De Vrij moest zich in de rust laten vervangen met klachten aan zijn rechterknie en ging meteen naar het ziekenhuis om een scan te laten maken.

Dat onderzoek bracht geen schade aan het licht. "Er zijn geen grote problemen te zien", meldde De Vrij dinsdag op Twitter. "Ik ben herstellende." Volgens de medische staf van Lazio had de verdediger de voorbije dagen al wat last van zijn knie en liet hij zich mede daardoor wisselen. De international was eerder lang uitgeschakeld met een blessure aan zijn andere knie.

Bondscoach Danny Blind heeft De Vrij opgenomen in zijn voorselectie voor de komende twee interlands van het Nederlands elftal. Wesley Hoedt, die samen met de oud-Feyenoorder vaak het verdedigingscentrum van Lazio vormt, maakt ook kans op een uitnodiging voor Oranje. Blind maakt zijn selectie vrijdag bekend. De schok was groot toen De Vrij uitviel, aangezien de defensieve problemen van Oranje groot zijn.

Eerder vielen Jeffrey Bruma (VfL Wolfsburg, enkelklachten) en Virgil van Dijk (Southampton, knieklachten) al weg voor de interlands van eind maart. Zij vormden de afgelopen interlands het centrale duo van het Nederlands elftal. Ook Bruno Martins Indi kampte met pijntjes, maar de verdediger van Stoke City lijkt de interlands met Bulgarije en Italië wel gewoon te halen.

Voetbal.com/ANP

Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner