14.03.2017 17:30

Beroepszaak Vilhena op woensdag 29 maart

De beroepszaak van middenvelder Tonny Vilhena tegen zijn schorsing is woensdag 29 maart. Dat betekent dat de Feyenoorder zondag mee kan spelen in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. De beroepszaak zou normaal gesproken een week eerder zijn, maar vanwege de interlandperiode is dat nu eind maart geworden, meldt een woordvoerder van de KNVB dinsdag.

De tuchtcommissie van de KNVB legde Vilhena vorige week een straf op van vier wedstrijden uitsluiting, waarvan één voorwaardelijk, voor een elleboogstoot in het uitduel met Sparta. Feyenoord tekende beroep aan tegen dat vonnis, waardoor Vilhena afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen AZ van de partij was.

Na de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen van aanstaande zondag, speelt Feyenoord zondag 2 april de uitwedstrijd tegen Ajax. Drie dagen later staat het thuisduel met Go Ahead Eagles op het programma, en zondag 9 april moet Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle. Door het schema kan alleen vrijspraak van Vilhena voorkomen dat Feyenoord de sterkhouder moet missen in het topduel met Ajax.

Voetbal.com/ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner