16.03.2017 12:20

Heerkens verlengt contract bij Willem II

Freek Heerkens (r.) probeert te ontsnappen aan Nicolai Jørgensen (l.) tijdens het competitieduel Willem II - Feyenoord (02-10-2016).
Freek Heerkens (r.) probeert te ontsnappen aan Nicolai Jørgensen (l.) tijdens het competitieduel Willem II - Feyenoord (02-10-2016).

Freek Heerkens heeft zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis bij Willem II gezet. De verdediger - die ook op het middenveld uit de voeten kan - had een aflopend contract in Tilburg, maar ligt nu tot medio 2019 vast bij de Tilburgse club.

"De ambities van Willem II om een stabiele middenmoter te worden, spreken mij zeer aan", vertelt Heerkens op de clubsite van de Tilburgers. "Dat ik het vertrouwen van de club voel is daarnaast belangrijk voor me geweest om bij te tekenen. Na vier seizoenen voel ik me sterk verbonden met Willem II. Ik heb het hier erg naar mijn zin en ben daarom trots op deze contractverlenging."

Heerkens is multifunctioneel. "Ik kan op meerdere posities uit de voeten. Natuurlijk is het fijn om een vaste positie te hebben, maar ik speel altijd in dienst van het team. Ik doe mijn uiterste best op de plek waar de trainer me nodig heeft." Ook technisch directeur Joris Mathijsen is blij met het aanblijven van Heerkens. "Freek is een speler met een absolute topsportmentaliteit die past bij de ambities die we hebben. Daarnaast is het erg fijn dat hij op meerdere posities inzetbaar is", aldus Mathijsen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner