16.03.2017 16:07

Kans lonkt voor Janssen door absentie Kane

Harry Kane, eerste spits van Tottenham Hotspur, staat vier tot zes weken aan de kant met een enkelblessure. Mogelijk wordt Vincent Janssen door manager Mauricio Pochettino als vervanger aangewezen.

In de FA Cup-wedstrijd tegen Milwall (6-0), moest Kane al na tien minuten spelen het veld verlaten met schade aan de enkel. Dat betekende geen vroege invalbeurt voor Janssen, die pas een kwartier voor tijd zijn opwachting mocht maken op White Hart Lane. De Nederlander gaf wel zijn visitekaartje af door zijn eerste velddoelpunt voor Tottenham te maken. Eerder trof hij alleen doel vanaf de strafschopstip.

Met de blessure voor Kane komt er nieuwe hoop op speelminuten voor Janssen. Hij speelde dit seizoen pas 619 minuten in de Premier League, vooral vanuit invalbeurten. De 22-jarige spits mocht vijf keer in de basis starten, toen Kane aan het begin van het seizoen ook al langs de kant stond met een enkelblessure. Verder dan één doelpunt vanaf de stip kwam hij toen niet.

Tottenham liet eerder al weten dat de blessure van Kane minder ernstig was dan aan het begin van het seizoen. Een precies aantal weken dat ze hem moeten missen, wil de club niet schatten. Sky Sports heeft echter vernomen dat Kane vier tot zes weken niet kan spelen voor The Spurs. Daardoor zal hij onder meer de halve finale van de FA Cup met Chelsea aan zich voorbij moeten laten gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner