16.03.2017 16:27

Koeman niet blij met Lukaku: "Klopt niet"

Ronald Koeman werd donderdagmiddag geconfronteerd met de uitspraken van Romelu Lukaku. Volgens zijn spits ontbreekt het bij Everton aan ambitie, maar de manager kan zich daar niet in vinden.

Lukaku haalde in een interview uit naar het transferbeleid van zijn club, dat te weinig ambitie zou tonen. Volgens Koeman is er echter veel ambitie bij de club. "Natuurlijk ben ik niet blij met dat interview. Het klopt ook helemaal niet wat hij zegt. Als Everton geen club met ambitie zou zijn, dan was ik hier niet naartoe gekomen." Aanvoerder Leighton Baines prees eerder nog de ambitie van The Toffees. 

De Belgische spits is topscorer van de Premier League en onmisbaar bij de doelpuntenproductie van Everton. Na zijn negentien doelpunten volgt Ross Barkley met vier doelpunten. Of Lukaku gestraft gaat worden laat Koeman dan ook voorlopig nog in het midden. "Eerst moet ik daar met Lukaku zelf over spreken. Daarna overleg ik met de directie. Pas dan kijken we hoe nu verder. Of ik hem nu uit de wedstrijdselectie ga houden? Nee, daar is geen enkele reden voor."

Lukaku heeft nog een contract tot de zomer van 2020, maar wordt begeerd door Europese topclubs. Contractverlengingen worden vooralsnog afgehouden door Lukaku en een aanstaand vertrek lijkt niet af te houden, al heeft Koeman nog goede hoop. "Ik ben niet bang voor een vertrek van hem, aangezien hij nog een contract heeft. Alles kan natuurlijk in het voetbal, maar je moet je toch aan je contract houden. De club probeert het contract van Lukaku nog steeds te verlengen. Althans, dat is wat ik hoor van de directie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner