17.03.2017 10:34

Boëtius en Anderlecht willen graag Ajax loten

Jean-Paul Boëtius (l.) probeert zich langs Moses Simon (r.) te wringen. (16-03-2017)
Jean-Paul Boëtius (l.) probeert zich langs Moses Simon (r.) te wringen. (16-03-2017)

Jean-Paul Boëtius bekerde met KRC Genk ten koste van KAA Gent door in de Europa League door thuis met 1-1 gelijk te spelen. Dat was genoeg na de ruime 2-5 overwinning van een week eerder. De oud-speler van Feyenoord kijkt uit naar de loting en hoopt stiekem Ajax te treffen.

"Ik ken veel spelers van Ajax. Het zou leuk zijn, zeker met mijn Feyenoord-verleden. Hoe dan ook: het wordt sowieso een leuke pot voetbal in de kwartfinales", meende de vleugelaanvaller van de Belgen in gesprek met Sporza. Ook Herman van Holsbeeck, manager van RSC Anderlecht, zou de Amsterdammers graag als tegenstander uit de koker zien rollen.

"Ajax zou een mooie affiche zijn. Het is een club die altijd voetbalt. Dat zouden twee mooie wedstrijden zijn", stelde de oefenmeester van de ploeg uit Brussel. "Maar voor mij mag het ook Genk zijn. Dan ben je zeker dat een Belgische club de halve finale zal spelen." Voor zowel Ajax als Genk en Anderlecht geldt dat zij in elkaar een haalbare kaart zien om de volgende ronde te halen.

Anderlecht schakelde in de achtste finale van het Apoel Nicosia van Boy Waterman uit. Tijdens de heenwedstrijd wisten de Belgen Apoel Nicosia met 0-1 te verslaan en diezelfde stand stond gisteravond ook op het scorebord, wederom in het voordeel van Anderlecht. Een klein half uur voor tijd drukte Frank Acheampong de Cypriotische hoop de kop in door van dichtbij te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner